NOVICE IN DOGODKI

RSS
S klikom na novico boste lahko dostopali do spletne izvedbe Strateška konferenca elektrodistribucije z naslovom Prihodnost je električna.
Preberite več
Kategorije: Novice |
Vljudno vabimo na šesto Strateško konferenco elektrodistribucije Slovenije 2021 z naslovom PRIHODNOST JE ELEKTRIČNA, ki bo potekala v sredo, 29. septembra 2021, od 9. ure dalje v MARIBOXu.
Preberite več
Kategorije: Novice |

Odgovornost do odjemalcev v novih razmerah

objavljeno
Elektrodistribucijska podjetja smo pripravila zbornik, v katerem smo povzela aktualna dogajanja v elektrodistribucijskih podjetjih v letu 2019.
Preberite več
Kategorije: Novice |
Akademija distribucije Elektro Maribor Vas vljudno vabi na strokovni e-posvet, ki bo v torek, 29. septembra 2020 ob 11. uri preko video povezave.
Preberite več
Kategorije: Novice, Dogodki |

Nemotena preskrba z elektriko tudi v novih razmerah

objavljeno
Slovenske družbe za distribucijo električne energije so se takoj organizirano odzvale na krizne razmere, v katerih smo se znašli zaradi koronavirusa.  Ključne operativne kadre v distribucijskih centrih vodenja so razporedili v ločene skupine in na različne lokacije, da je tveganje za okužbo minimalno. Sprejeli so tudi ukrepe za morebitno izmenjavo le teh med podjetji, rezervne ekipe so doma v samoizolaciji. Natančno so organizirali ekipe, ki delajo na terenu, ob upoštevanju vseh zašči...
Preberite več
Kategorije: Novice |
Elektrodistribucijska podjetja z ukrepi in medsebojnim sodelovanjem za zanesljivo preskrbo z električno energijo tudi v kriznih razmerah.
Preberite več
Kategorije: Novice |
Elektrodistribucijska podjetja, združena v Gospodarskem interesnem združenju distribucije električne energije, so vzpostavila brezplačen enoten spletni portal Moj elektro - Sistem za enoten dostop do merilnih podatkov (SEDMp).
Preberite več
Kategorije: Novice |
Maribor, 26.8.2019 – Na strokovnem posvetu o pripravi nacionalnega energetskega in podnebnega načrta (NEPN) ter izzivih energetske tranzicije, ki sta ga pripravila Akademija distribucije Elektra Maribor in Gospodarsko interesno združenje distribucije električne energije, je bilo kot ključno za našo stabilno energetsko prihodnost, ki ni samoumevna, izpostavljeno doseganje ravnotežja med potrebami uporabnikov, zmogljivostjo omrežij in razpoložljivostjo proizvodnih virov. Pri prehodu v niz...
Preberite več
Kategorije: Novice, Dogodki |

GIZ DEE – nastop z inovacijo 9. oktobra 2019

objavljeno
Srečate nas lahko 9. oktobra, ko bomo naš primer inovacije »Sistem za enoten dostop do merilnih podatkov – korist za vse uporabnike elektroenergetskega sistema« predstavili na 11. »Think-tank« srečanju inovativnih na področju energetike Inovacija energetike ’19, in se z njim potegovali za nagrado za najboljšo inovacijo po mnenju občinstva. Primer bo predstavil sodelavec Tadej Šinkovec.
Preberite več
Kategorije: Novice |
Akademija distribucije Elektro Maribor in GIZ distribucije električne energije Vas vljudno vabita na strokovni posvet:  Priprava NEPN in izzivi energetske tranzicije. Strokovni posvet bo v ponedeljek, 26. avgusta 2019, ob 11. uri, v predavalnici Akademije distribucije Elektro Maribor, Majcigerjeva ulica 23, Maribor.
Preberite več
Kategorije: Novice, Dogodki |