NOVICE IN DOGODKI

RSS

10. julij je svetovni dan elektromonterjev

objavljeno
Gospodarsko interesno združenje distribucije električne energije ob tem izreka zahvalo svojim elektromonterjem, ki s predanim delom skrbijo za nemoteno delovanje slovenskega elektrodistribucijskega omrežja. Elektromonterji, ki delujejo v okviru petih slovenskih elektrodistribucijskih podjetij, skrbijo za 64.000 km elektroenergetskega omrežja in skoraj 960.000 merilnih mest.
Preberite več
Kategorije: |

Nov način obračuna omrežnine v letu 2024

objavljeno
Nov tarifni sistem se nanaša samo na omrežnino. Njegov cilj je spodbuditi uporabnike, da s prilagajanjem odjema prispevajo k optimizaciji distribucijskega in tudi širše elektroenergetskega sistema. Tako lahko dosežemo razbremenitev omrežja v času, ko je to najbolj obremenjeno z vidika porabe električne energije in moči.Uporabnik bo lahko svoj odjem prilagajal tako po moči kot po porabljeni električni energiji in s tem privarčeval.Glavne značilnosti novega tarifnega...
Preberite več
Kategorije: |
Gospodarsko interesno združenje za distribucijo električne energije bo naslednji dve leti vodil Uroš Blažica, predsednik uprave Elektro Primorska. Mandatno obdobje traja od 1. junija 2023 do 31. maja 2025.Več o organiziranosti združenja in članih je na voljo na naslednji povezavi: Organiziranost (giz-dee.si)
Preberite več
Kategorije: Novice |
V okviru tridnevnega dogodka, na katerem se je zbralo več kot 600 udeležencev, so domači in tuji strokovnjaki predstavili strokovne članke in referate. Na dogodku so sodelovali tudi predstavniki distribucijskih podjetij.
Preberite več
Kategorije: Izjave za medije |
Konec marca 2023 se je v Volčah pri Tolminu uspešno zaključila skupna vaja GIZ skupine za odpravljanje posledic neurij in vremenskih ujm na distribucijskem elektroenergetskem omrežju – havarijski stebri.
Preberite več
Kategorije: Novice |
Zanesljiva oskrba z energijo za vse odjemalce in odporen energetski sistem sta tisto, k čemur stremimo vsi akterji energetike v Sloveniji.
Preberite več
Kategorije: Novice |

Pot v nizkoogljično prihodnost bo zelo zahtevna

objavljeno
Vztrajnemu povečevanju deleža obnovljivih virov bo potrebno prilagoditi elektroenergetsko omrežje, spremeniti se morajo tudi navade uporabnikov.
Preberite več
Kategorije: Novice |
Gradimo zeleno prihodnost - 7. strateška konferenca elektrodistribucije Slovenije
Predstavniki petih slovenskih distribucijskih podjetij so zopet združili moči in organizirali že sedmo strateško konferenco elektro distribucije Slovenije. Na letošnji konferenci z naslovom »Gradimo zeleno prihodnost« so tuji in slovenski gostje v ospredje postavili trajnost in z njo povezane izzive, ki so pred nami na področju zelene prihodnosti. 
Preberite več
Kategorije: Novice, Izjave za medije |
V četrtek, 8. septembra 2022, od 9. ure dalje, bo v Festivalni dvorani na Bledu potekala 7. strateška konferenca z naslovom Gradimo zeleno prihodnost, objavljamo povezavo, na kateri bo mogoče spremljati konferenco.
Preberite več
Kategorije: Novice |
Vljudno vabimo na sedmo Strateško konferenco elektrodistribucije Slovenije 2022 z naslovom GRADIMO ZELENO PRIHODNOST, ki bo potekala v četrtek, 8. septembra 2022, od 9. ure dalje v Festivalni dvorani na Bledu.
Preberite več
Kategorije: Novice |