NOVICE IN DOGODKI

10. julij - svetovni dan elektromonterjev

objavljeno

Delo elektromonterjev na terenu, v različnih vremenskih pogojih, je zahtevno. V ekipah skrbijo za nemoteno delovanje elektroenergetskega sistema, kar zahteva veliko mero pripadnosti in predanosti poklicu. Delujejo v pogojih, kjer je treba hitro in učinkovito reševati težave, hkrati pa zagotavljati varnost in zanesljivost omrežja. Električna energija je danes vsepovsod okoli nas in jo večinoma jemljemo kot samoumevno. Vendar pa je prav zanesljiva, kakovostna in varna oskrba, ki jo zagotavljamo, bistvenega pomena za prebivalstvo, družbene sisteme ter gospodarstvo.

Delo elektromonterjev vključuje vzdrževanje obstoječega omrežja, posodabljanje in prilagajanje infrastrukture potrebam modernega časa. Pomembno vlogo imajo tudi pri prehodu na obnovljive vire energije in uvajanju naprednih tehnologij, ki omogočajo boljše upravljanje z energijo, kot so pametna omrežja in sistemi za shranjevanje energije. Te inovacije so bistvene za ustvarjanje bolj trajnostnega in odpornega elektroenergetskega sistema, ki lahko izpolnjuje današnje in prihodnje potrebe družbe.

V  elektrodistribucijskih podjetjih smo ponosni na vsakega izmed vas, elektromonterjev. Cenimo vašo neomajno zavzetost in vaš doprinos k zagotavljanju zanesljive preskrbe z električno energijo.  

Nazaj