NOVICE IN DOGODKI

Vabilo na Strateško konferenco elektrodistribucije Slovenije 2022

objavljeno

giz_2021_banner_1280...
 

Spoštovani,

slovenska podjetja za distribucijo električne energije, ki so združena v Gospodarskem interesnem združenju distribucije električne energije, že tradicionalno organiziramo vsakoletni tematski dogodek, strateško konferenco elektrodistribucije Slovenije. Rdeča nit letošnjih razprav bo pot do zelene energetske preobrazbe.

Na dogodku bodo predstavljeni projekti, s katerimi elektrodistribucijska podjetja utiramo pot zelenemu dogovoru. Seveda ne moremo spregledati aktualne tematike, povezane z draginjo in spoprijemanje z velikimi podražitvami vseh energentov.

Gostje bodo predstavniki resornega ministrstva, regulatorja in upravljavca kapitalskih naložb (lastnika), predstavniki distribucij in strokovnjaki, ki bodo predstavili trende na področju razvoja elektrodistribucije. Vse, ki vas tematika zanima, 

 

vljudno vabimo na sedmo
Strateško konferenco elektrodistribucije Slovenije 2022
z naslovom

GRADIMO ZELENO PRIHODNOST,
ki bo potekala v četrtek, 8. septembra 2022, od 9. ure dalje
v Festivalni dvorani na Bledu.

 

OKVIRNI PROGRAM DOGODKA

9:00

Sprejem udeležencev in dobrodošlica 


9:30-10:00

 

POZDRAVNI NAGOVORI

  • dr. Ivan Šmon, MBA, pozdravni nagovor gostitelja
  • mag. Boris Kupec, nagovor predsednika Skupščine GIZ
  • mag. Bojan Kumer, minister za infrastrukturo

 

EVROPSKE SMERNICE ZELENEGA DOGOVORA

  • Elektrifikacija lahko pomaga EU pri reševanju energetske kot tudi podnebne krize
    Kristian Ruby, generalni sekretar, Eurelectric
  • Izzivi sodobne distribucije v Italiji in po svetu
    Marcelo Castillo, Enel Grids

10:30-11:00

ODMOR ZA KAVO

 

11:00-12:30

 

 

 

OPERATERJI UTIRAMO POT ZELENEMU DOGOVORU

  • Skupnostna samooskrba kot alternativa netmeteringu
    Prestavlja: Andrej Špec, SODO
  • Izhodiščni temelji za digitalni prehod
    Predstavljata: Tadej Šinkovec in Maja Savinek, Elektro Ljubljana
  • Velepodatkovne platforme – ključna tehnologija za uspešno izvedbo zelenega prehoda v elektroenergetiki
    Predstavlja: Leon Maruša, Elektro Celje
  • Izzivi prenove tarifnega sistema
    Predstavljata: Mitja Prešern, Elektro Maribor in Tadej Šinkovec, Elektro Ljubljana
  • Učinki trajne inovativnosti na boljše poslovanje in sodobno korporativno kulturo v Elektru Gorenjska
    Predstavlja: Nejc Petrovič, Elektro Gorenjska
  • Pot razogljičenja elektrodistribucijskih podjetij Slovenije
    Predstavlja: mag. Maja Ivančič, Elektro Celje
  • Kako podatkovna analitika spreminja distribucijski sistem prihodnosti
    Predstavlja: Blaž Dobravec, Elektro Gorenjska
  • Zasnova sistema za podatkovno analitiko – projekt DSElektroDis
    Predstavlja: Jurij Jurše, Elektro Primorska

12:30-13:30

ODMOR ZA KOSILO

13:30-15:00

OKROGLA MIZA
GRADIMO ZELENO PRIHODNOST

Sodelujoči:

  • mag. Boris Kupec, predsednik uprave Elektro Celje
  • dr. Ivan Šmon, MBA, predsednik uprave Elektro Gorenjska
  • Aleksander Zupančič, predsednik uprave Elektro Ljubljana
  • Jože Hebar, predsednik uprave Elektro Maribor
  • Uroš Blažica, predsednik uprave Elektro Primorska
  • mag. Duška Godina, direktorica Agencije za energijo 
  • Dejan Božič, MBA, strokovni direktor OE energetika na Slovenskem državnem holdingu

15:00

ZAKLJUČEK KONFERENCE

 

INFORMACIJE IN PRIJAVA:

Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar je obvezna predhodna prijava. Število mest je omejeno.

Prijavite se lahko tukaj.

 

GOVORCI:


Kristian Ruby, Eurelectrics
je magister zgodovine in mednarodnega razvoja in splošno priznan strokovnjak z močnim komunikacijskim profilom in bogatimi izkušnjami na področju političnih zadev. EURELECTRIC-u se je pridružil iz družbe Wind Europe, kjer je opravljal funkcijo Chief Policy Officer in bil zadolžen za razvoj in izvajanje politične strategije.
Marcelo Castillo, Enel
je vodja poslovnega razvoja globalne infrastrukture in omrežij skupine Enel. Podpira pobudo za spodbujanje univerzalnega, trajnostnega in zanesljivega dostopa do električne energije z razvojem, krepitvijo in izboljšanjem distribucijske infrastrukture.
 
Andrej Špec, SODO
je univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v sklopu Univerze v Mariboru. V družbi SODO opravlja naloge povezane s priključevanjem uporabnikov. Velja za dobrega poznavalca obnovljivih virov, energetske zakonodaje, upravnih postopkov in tehnologij, vezanih na zeleni prehod, saj je bil pred tem več kot desetletje zaposlen na Agenciji za energijo, kjer je opravljal naloge s področja OVE, s poudarkom nadzora nad proizvajalci električne energije iz OVE in v SPTE.
Tadej Šinkovec, Elektro Ljubljana
je diplomiral na Fakulteti za elektrotehniko univerze v Ljubljani v letu 2011, v letu 2018 pa zaključil mednarodno izobraževanja Magister poslovne administracije (MVBA). Je vodja Službe za napredno analitiko v Elektru Ljubljana. Je tudi član dveh mednarodnih CIRED delovnih skupin in član ali vodja več projektov na področju naprednega merjenja, upravljanja s podatki in drugih aktivnosti povezanih z merilnimi sistemi.
Maja Savinek, Elektro Ljubljana
je doktorska študentka na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani. Zaposlena je v Službi za napredno analitiko v Elektru Ljubljana kot vodja razvoja in arhitektka BigData rešitev ter se ukvarja z razvojem napredne analitike in algoritmov na področju elektroenergetike, s poudarkom na tehnologijah in konceptih upravljanja velepodatkov. Je avtorica več člankov s področja zajema pretočnih podatkov in optimizacije hranjenja velepodatkov v povezavi z algoritmi strojnega učenja v realnem času.
mag. Leon Maruša, Elektro Celje
je magistriral iz avtomatike in robotike na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Univerza v Mariboru. Je inženir za dostop do omrežja in podatkovni znanstvenik v Elektru Celje. Njegove trenutne raziskave obsegajo energetske analize, velepodatkovno analitiko in strojno učenje na podatkih pametnih števcev ter delo na sledečih EU projektih: BD4OPEM, X-FLEX, iFlex, Greenswitch in OneNet. Od leta 2018 dalje prostovoljno opravlja tudi funkcijo generalnega sekretarja slovenskega združenja elektroenergetikov CIGRE-CIRED, z letom 2021 pa je pridobil NPK certifikat s področja vodenja projektov in EU priznan ECQA certifikat za vodenje EU projektov.
Mitja Prešern, Elektro Maribor
je diplomiral na Ekonomsko poslovni fakulteti Univerze v Mariboru v letu 2002. Je pomočnik direktorja distribucije in pokriva področja obračunavanja, dostopa do omrežja, merjenja in odnosov z uporabniki omrežja. Je član Sekcije za izmenjavo podatkov na energetskem trgu (IPET) ter član delovne skupine Eurelectric za uporabnike omrežja. Pretekli in aktualni projekti med drugim obsegajo področja e-poslovanja, sodobnih komunikacijskih kanalov, programov prožnosti in naprednih sistemov obračunavanja.
Nejc Petrovič, Elektro Gorenjska
je diplomiral na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani v letu 2012 na smeri močnostna elektrotehnika. Zaposlen je kot vodja področja za raziskave in razvoj v Elektro Gorenjska. Je član dveh delovnih skupin znotraj IEC TC57 in član po ene CIRED in CIGRE mednaroden delovne skupine. V Elektro Gorenjska je bil do sedaj vodja več strateških, investicijskih, evropskih, raziskovalno-razvojnih in inovacijskih projektov.
mag. Maja Ivančič, Elektro Celje
Je svetovalka za komuniciranje in strateške projekte v Elektru Celje. Končala je študij sociologije na Fakulteti za družbene vede in kasneje magistrirala s področja menedžmenta. V Elektru Celje je zaposlena od 2012 in deluje na področju korporativnih zadev, strateškega razvoja podjetja, trajnostnega poslovanja in družbene odgovornosti, sodeluje v evropskih razvojnih projektih in je pooblaščenka za korporativno integriteto.
Blaž Dobravec, Elektro Gorenjska
je magistriral na interdisciplinarnem študiju matematike in računalništva na Fakulteti za matematiko in fiziko, ter na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani v letu 2022. Zaposlen je na področju raziskav in razvoja v Elektro Gorenjska, kjer se ukvarja z razvojem umetne inteligence, strojnega učenja in napredne analitike za načrtovanje in obratovanje elektrodistribucijskih omrežij. Hkrati je vodja več raziskovalnih in razvojnih projektov.
Jurij Jurše, Elektro Primorska
je univerzitetni diplomirani inženir elektrotehnike. V Elektru Primorska je bil najprej zaposlen kot razvojni inženir in je skrbel za načrtovanje in razvoj distribucijskega elektroenergetskega sistema. Nekaj let je deloval kot raziskovalec na Elektroinštitutu Milan Vidmar (EIMV), ki je vodilna slovenska inženirska in znanstveno-raziskovalna organizacija na področju elektroenergetike in splošne energetike. V Elektru Primorska sedaj vodi Službo za strateški razvoj in inovacije. Njegova delovna in raziskovalna področja so uvajanje novih tehnologij in inovacij ter naprednih konceptov v delovanju distribucijskega omrežja.
Nazaj