NOVICE IN DOGODKI

3. strateška konferenca elektrodistribucije

objavljeno

Spoštovani,

poslanstvo petih slovenskih družb za distribucijo električne energije je zagotavljanje zanesljivega, varnega, kakovostnega, stroškovno učinkovitega in trajnostnega distribucijskega elektroenergetskega sistema. Pri tem ključen poudarek namenjamo skrbi za uporabnika omrežja. Uporabnikom nudimo sodobne storitve oskrbe z električno energijo. Vse te storitve so povezane z digitalno tehnologijo. Poleg tradicionalnega prenosa moči po distribucijskem omrežju se tako soočamo tudi s prenosom velike količine podatkov. Prihodnost prinaša izzive intenzivne digitalizacije tudi v elektroenergetiki, zato vas

vljudno VABIMO na tretjo

STRATEŠKO KONFERENCO ELEKTRODISTRIBUCIJE SLOVENIJE 2017

z naslovom

DIGITALNA TRANSFORMACIJA SLOVENSKE ELEKTRODISTRIBUCIJE,

ki bo potekala v torek, 4. aprila 2017, od 9. ure dalje
v Grand hotelu Bernardin v Portorožu.

 

Na slovenski trg distribucije električne energije pospešeno vstopa digitalizacija. Priključevanje proizvodnje iz obnovljivih virov energije, porazdeljena proizvodnja in pametna omrežja zahtevajo nadgrajevanje zmogljivosti in sprožajo nove digitalizirane poslovne modele. Hkrati terjajo tudi nove regulatorne pristope. Upravljanje razpršenih virov energije ter zbiranje in izmenjava velike količine podatkov narekujejo digitalno transformacijo sistema distribucije električne energije. S svojimi aktivnostmi tako že v praksi udejanjamo internetne stvari.

Vabimo vas, da se seznanite z aktivnostmi petih distribucijskih podjetij, ki aktivno vstopajo na področje digitalizacije.

 

PROGRAM

Na okrogli mizi z naslovom Digitalizacija - izziv za distribucijski sistem električne energije bodo sodelovali predsedniki uprav vseh petih distribucijskih podjetij v Sloveniji in gost Boris Koprivnikar, minister za javno upravo. Povezovalka med sodelujočimi bo Mojca Širok.

 

Informacije in prijava: 
Prijavo ali morebitno vprašanje pošljite na elektronski naslov: konferenca@giz-dee.siNavedite naziv organizacije, vaše ime, priimek in e-kontakt ter si zagotovite svoje mesto na dogodku.

Gospodarsko interesno združenje (GIZ) distribucije električne energije, sestavljajo družbe:

Nazaj